Coronavirus, peste 1000 de decese: noi date despre epidemia comparată cu dezastrul de la Cernobîl

0 0

Numărul de decese cauzate de coronavirus a depășit în mod oficial pragul de 1000 de persoane. Din păcate, apogeul crizei nu s-a atins încă.

Dacă erai în căutarea unei vești bune despre coronavirus, peste 2000 de pacienție care au fost infectați cu acești virus sunt acum vindecați și s-au putut întoarce la familiile lor. În același timp însă, autoritățile chineze au confirmat în urmă cu câteva ore că au înregistrat 1011 cazuri de decese provocate de epidemie. În contextul în care doar două cazuri au fost înregistrate în afara Chinei, în Filipine și Hong Kong, totalul deceselor este acum la 1013.

Potrivit Autorității de Sănătate Publică din provincia Hubei, cea mai afectată de epidemie, au fost înregistrate 103 decese în această regiune în cursul zilei de luni. În total, numărul cazurilor de persoane infectat din regiune a atins până la această oră 31.728 de persoane, cu 1.298 aflându-se în stare critică.

La nivel mondial, numărul bolnavilor infectați cu coronavirus a depășit de curând 42.500 de persoane. Cele mai multe dintre ele sunt localizate în China continentală. Organizația Mondială a Sănătății a trimis la Beijing o echipă de experți pentru a ajuta la investigarea noului virus. Potrivit datelor raportate de autoritățile chineze, 3.281 de pacienți infectați ar fi fost vindecați și externați din spital.

Numărul bolnavilor ar putea crește semnificativ în China, în următoarea perioadă, din…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica