Contractul de telefonie mobilă, termeni și condiții. Cum îl poți rezilia în cel mai scurt timp

0 4

Indiferent de operatorul cu care ai încheiat contractul de telefonie mobilă, trebuie să știi că nu ești legat pe viață. Poți să-ți reziliezi contractul în anumite condiții, iar legea e de partea ta în cazul în care simți că se comit abuzuri.

Un contract de telefonie mobilă se încheie, de regulă, pe o perioadă de doi ani de zile. Asta pentru că poate ai obținut un telefon la super ofertă sau ai beneficiat de un abonament care include minute și giga de internet cât să-ți ajungă în fiecare lună. Dar, indiferent de operatorul la care ești abonat, trebuie să știi că există o listă lungă de termeni și condiții.

Multe dintre acele prevederi sunt și în favoarea ta. Și nu e nevoie să stai legat toată viața de un operatar care, poate, nu-ți mai oferă nimic din ce ai tu nevoie. Sau vine cu prețuri care te nemulțumesc.

Când îți poți rezilia contractul de telefonie mobilă

Rezilierea unui contract de telefonie mobilă se poate face și în alte condiții decât cele prevăzute în contract, precizează ANCOM. Poți apela la o negociere directă între funizor și utilizator. Dacă dorești să renunți la un contract de telefonie trebui să depuio cerere.

Dar nu trebuie să ignori prevederile stipulate în contractul deja semnat. Astfel, trebuie să ai în vedere:

  • dacă perioada contractuală inițială a expirat;
  • ce penalități se aplică dacă solicită încetarea contractului, iar perioada inițială nu a expirat;
  • termenul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica