Constructorul european care vrea să încetinească Tesla: pe ce se bazează

0 4

Toții marii producători din Europa au început să vină pe piață cu modele electrice, adică fix acele modele cu care s-a impus Tesla ani de zile.

Europa caută să facă față poziției dominante a americanilor nu doar atunci când vine vorba de tehnologie, ci și în industria auto. Tesla a început să fie un jucător extrem de mare pe continent și are și de ce. Face mașini electrice de mai multă vreme decât producătorii europeni.

Doar că, încet-încet, producători europeni ca Volkswagen și BMW încep să avanseze cu planurile. BMW, spre exemplu, chiar lansează un avertisment pentru Tesla și e de părere că producătorul american trebuie să se pregătească de încetinirea succesului.

BMW, săgeată către Tesla

Șeful BMW, Oliver Zipse, este de părere că succesul Tesla va încetini, iar vânzările sale vor fi afectate de ofensiva de modele pe care au declanșat-o producătorii auto consacrați. Declarația nu vine din senin, ci apare în contextul în care producătorul german tocmai ce a lansat pe piață primul său SUV complet electric, iX, care concurează cu Tesla Model X, dar și cu alte modele din același segment.

E drept că declarația șefului BMW ar putea fi susținută de ceva concret. Producătorii europeni încep să se impună, investițiile au început să fie amortizate și, din acest motiv, încep să vină pe piață cu modele accesibile inclusiv ca preț. Mai mult, s-au făcut investiții și-n infrastructura de încărcare…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica