Consecințele iremediabile ale încălzirii globale: cât de repede dispar speciile de păsări de pe glob

0 7

Rata de dispariție a speciilor de păsări de pe mapamond îți arată că încălzirea globală este mai gravă decât am fi crezut, multe dintre efectele ei sunt deja iremediabile.

Ai crede că problema majoră a defrișărilor masive și a poluării are efecte negative doar asupra depozitelor de oxigen pe care le folosim noi, ca oameni. În realitate, situația este mult mai complexă decât atât și întregul ecosistem de plante și animale are de suferit. În contextul în care ajung să dispară de pe suprafața pământului păsări care nu au fost vănate niciodată, consecințele comportamentului nostru față de Terra sunt cât se poate de evidente.

Ca referință, un studiu publicat de New York Times atrage atenția asupra dispariției păsărilor din Statele Unite și Canada. Conform datelor adunate de cercetători, numărul înaripatelor a scăzut cu 29% din 1970 și până în prezent. Din câte se pare, pe parcursul anului, zboară cu 2,9 miliarde mai puține păsări deasupra Americii de Nord, comparativ cu acum 50 de ani.

Inițial, analiza din spatele acestor valori a fost publicată în Science și reprezintă cel mai ambițios efort de a cuantifica populația aviară. Rezultatele au luat cercetători și organizațiile pentru conservare prin surprindere. Nimeni nu se aștepta ca scăderea să fie una atât de dramatică. Potrivit unei declarații de joi, David Yarnold, președinte și director executiv al National Audubon Society, a numit rezultatele…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica