Comportamentul nostru în social media este ca cel al șoarecilor. De ce au ajuns la această concluzie cercetătorii

0 0

De parcă modul în care social media domină fiecare fațetă a vieții noastre nu ar fi fost suficient de evident: un nou studiu a constatat că oamenii urmăresc „aprecieri” pe platforme precum Facebook și Instagram, în același mod în care șobolanii urmăresc mâncarea.

O echipă internațională de oameni de știință a analizat mai mult de un milion de postări pe rețelele sociale de la peste 4.000 de utilizatori pe o varietate de site-uri de socializare, potrivit Universității din New York. Au descoperit o corelație directă între cât de frecvent postează oamenii și cât de des primesc aprecieri.

Este simplu: oamenii postează mai mult pe rețelele de socializare atunci când au o rată mare de aprecieri și postează mai rar atunci când primesc mai puține aprecieri.

Social media ne face să ne comportăm ca niște șoareci de laborator

În lucrarea lor publicată în revista Nature Communications, cercetătorii au descoperit că comportamentul nostru pe rețelele sociale reflectă comportamentul bazat pe recompensa alimentară observat la șobolani. Mai precis, platformele de socializare sunt ca o „cutie Skinner” digitală – un instrument pe care oamenii de știință îl folosesc plasând un șobolan (sau alt animal mic) într-o cutie și apoi îl recompensează cu mâncare atunci când șobolanii iau acțiuni specifice (cum ar fi tragerea unei pârghii).

Deci, da, suntem aproximativ doar o grămadă de șobolani flămânzi într-o cutie….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica