Companiile japoneze folosesc tehnologie de vârf în lupta împotriva risipei de alimente

0 0

Companiile japoneze intensifică utilizarea inteligenței artificiale și a altor tehnologii avansate pentru a reduce risipa și a reduce costurile din pandemie și caută să obțină câteva puncte de durabilitate pe parcurs.
Eliminarea celor peste 6 milioane de tone de deșeuri alimentare din Japonia costă economia nr.3 din lume aproximativ 2 trilioane de yeni (19 miliarde de dolari) pe an, arată datele guvernamentale. Cu cea mai mare risipă alimentară pe cap de locuitor din Asia, guvernul japonez a adoptat o nouă lege pentru a reduce la jumătate astfel de costuri de la nivelurile 2000 până în 2030, împingând companiile să găsească soluții.

Lanțul de magazine, Lawson Inc, a început să utilizeze inteligența artificială de la firma americană DataRobot, care estimează cât de multe produse de pe rafturi, de la bile de orez onigiri la sandvișuri cu ou și ton, pot rămâne nevândute.

Lawson își propune să reducă suprastocul cu 30% în locurile în care a fost lansat și dorește să reducă la jumătate risipa de alimente din toate magazinele sale în 2030, comparativ cu 2018.

Eliminarea deșeurilor alimentare este cel mai mare cost pentru proprietarii de francize Lawson, după costurile forței de muncă.

Producătorul de băuturi Suntory Beverage & Food Ltd experimentează cu un alt produs de inteligență artificială de la Fujitsu Ltd pentru a încerca să stabilească dacă mărfuri precum sticlele de ceai oolong și apă minerală au fost…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica