Compania lui Elon Musk vrea să facă un Uber pentru spațiu: cât costă o lansare?

0 4

Mai puțin de 600 de oameni au fost în spațiu în întreaga istorie a omenirii și, aparent, un jurnalist de la Futurism vrea să fie unul dintre oamenii care părăsesc planeta noastră pentru o perioadă, dar într-un mod mai neobișnuit.

Cursele spre spațiu sunt costisitoare, iar antrenamentul pentru a deveni astronaut este un efort istovitor. Așadar, Dan Robitzski are o altă idee: “vreau să fac o plimbare pe orbită în programul SpaceX Rideshare. În mod normal, este folosit pentru a transporta sateliți și alte mărfuri pe orbită, așa că planul meu ar fi să cumpăr un costum spațial uzat de pe eBay, să mă urc și să sper la ce e mai bun”.

După decenii de explorare spațială, oamenii de știință se pricep destul de bine la trimiterea oamenilor pe orbită. Dar o plimbare cu o navetă spațială, cum ar fi Crew Dragon al SpaceX, care este proiectată cu grijă pentru a transporta în siguranță astronauții la destinație fără ca, evident, să-i omoare, costă aproximativ 90 de milioane de dolari. “Nu am acest tip de bani, dar lansarea pe SpaceX Rideshare costă doar aproximativ un milion de dolari – o afacere incredibilă în comparație!”, spune Dan.

Antonsen ajută la procesul de integrare a sistemelor umane, care ia în considerare practic toate nevoile umane ale zborurilor spațiale

El  a luat legătura cu Erik Antonsen, inginer și profesor de medicină spațială la Colegiul de Medicină Baylor. Antonsen este, de asemenea,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica