Cofondatorul Google cu un proiect ambițios: aeronava imensă alimentată cu hidrogen

0 2

Cofondatorul Google, Sergey Brin, lucrează la un proiect extrem de ambițios: un dirijabil masiv atât de mare, alimentat cu hidrogen, încât ar face Hindenburg de rușine. Nava gigantică este concepută pentru a oferi ajutor umanitar celor care au nevoie în locuri greu accesibile.

Pentru a-l alimenta, compania secretă a lui Brin, numită LTA Research, speră să scoată artileria grea sub forma unui sistem de propulsie cu hidrogen de 1,5 megawați, potrivit TechCrunch.

Conform aceleiași surse, acest proiect ar fi mai mare decât orice altă celulă de combustibil cu hidrogen. Deținătorul record pentru acest lucru este pornirea avionului cu hidrogen zero emisii ZeroAvia, cu o celulă de combustibil cu hidrogen de 0,25 megawatti.

Aeronava alimentată cu hidrogen ar putea fi cea mai mare din istorie

Sistemele de propulsie cu hidrogen sunt eficiente pentru avioane, deoarece sunt mult mai ușoare decât bateriile litiu-ion. Asta înseamnă că gama este, de asemenea, considerabil mai mare. „Unde am putea merge ceva de genul 125 de mile cu bateriile, ar trebui să putem face aproape o mie de mile folosind hidrogen”, a declarat pentru TechCrunch Josef Kallo de la Centrul Aerospațial German, care dezvoltă un sistem de celule de combustibil neafiliat.

Există o mulțime de alte obstacole care trebuie depășite. De exemplu, pilele de combustibil cu hidrogen produc multă apă și căldură în exces. Stocarea în siguranță a hidrogenului lichid în rezervoarele…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica