Codul chinez spyware a fost copiat de la cercetătorii americani NSA

0 0

Spionii chinezi au folosit codul dezvoltat pentru prima dată de Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) pentru a-și sprijini operațiunile de hacking, au declarat luni cercetătorii israelieni, un alt indiciu al modului în care software-ul rău intenționat dezvoltat de guverne se poate întoarce ca un bumerang împotriva creatorilor lor.
Check Point Software Technologies din Tel Aviv, a emis un raport în care notează că unele caracteristici dintr-o parte din malware-ul legat de China pe care îl numește „Jian” erau atât de similare încât ar fi putut fi furate doar din unele instrumente de spargere ale Agenției Naționale de Securitate.

Yaniv Balmas, șeful cercetării Checkpoint, l-a numit pe Jian „un fel de copiat, o replică chineză”.

Descoperirea vine în timp ce unii experți susțin că spionii americani ar trebui să dedice mai multă energie pentru remedierea defectelor pe care le găsesc în software în loc să dezvolte și să implementeze software rău intenționat pentru a-l exploata.

NSA a refuzat să comenteze. Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns la solicitările de comentarii.

O persoană familiarizată cu această problemă a declarat că Lockheed Martin Corp – care este creditat că a identificat vulnerabilitatea exploatată de Jian în 2017 – a descoperit-o în rețeaua unui terț neidentificat.

Într-o declarație, Lockheed a spus că „evaluează în mod obișnuit software și tehnologii de la terți pentru a…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica