Clasamentul sănătății: aplicația prin care China vrea să monitorizeze sănătatea locuitorilor

0 0


Un oraș din China are planuri destul de ambițioase în ceea ce privește monitorizarea stării de sănătate a locuitorilor săi.

Orașul chinez Hangzhou vine cu o propunere ciudată prin care urmărește implementarea unei aplicații care să monitorizeze și cel mai mic detaliu din viața cetățenilor săi care ar influența, în vreun fel sau altul, sănătatatea acestora. Este vorba, de fapt, despre un sistem de monitorizare a sănătății care, pe baza informațiilor obținute, va oferi un scor al sănătății fiecărui locuitor al orașului.

Aplicația despre care vorbim în orașul din China ar avea acces la fișele tale medicale și îți atribuie un scor zilnic în funcție de mai mulți factori: controalale recente pe care le face o persoană medic și obiceiurile de viață precum: cât de mult a băut, fumat, câte exerciții a făcut și cât a dormit într-o anumită zi. Astfel, dacă fumatul, de exemplu, îi face pe aceștia să scadă în clasament, în timp ce o tură de alergare prin parc îi face pe aceștia să urce în top.

Fiecare aspect afectează scorul final pe care aplicația îl atribuie fiecărui cetățean. Acesta va fi transformat într-un cod QR care poate fi accesat pe telefon și care va putea fi scanat în orice moment.

Cum ar putea arăta aplicația

Comisia de Sănătate din Hangzhou a dat mai multe detalii despre cum ar putea arăta aplicația pe care dorește s-o implementeze în orașul din China.

Scorul poate fi afectat de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica