Ciupercile de la Cernobîl care consumă radiații îți arată că planeta se adaptează la greu

0 0

Modul în care reacționează planeta la probleme de mediu și la diverse infecții este fascinant. Situația de la Cernobîl îți arată că natura este mai complexă decât învățăm la școală.

De foarte mult timp, oamenii de știință au știut că există anumite tipuri de ciuperci care sunt atrase de radiații. Mai mult decât atât, sunt capabile să dezintegreze și neutralizeze radiațiile în anumite medii. Pentru cercetarea acelor tipuri de organisme, Centrala Nucleară Abandonată de la Cernobîl a funcționat precum un laborator Cercetătorii au putut analiza în detaliu impactul pe care radiațiile îl au asupra plantelor și animalelor din regiune.

În 1991, când nivelul de radiații a scăzut suficient, mai mulți oameni de știință au analizat regiunea prin intermediul roboților. La momentul respectiv, au descoperit ciuperci care creșteau pe pereții unuia dintre reactoarele nucleare. Ciupercile erau predominant de culoare neagră, cu pete.

Partea cea mai spectaculoasă a descoperirii a constat în efectul pe care acele ciuperci îl aveau asupra bucăților de grafit care, înainte de explozie, protejau nucleul radioactiv. Aparent, acele organisme reușeau în mod real să dezintegreze bucățile de grafit. Cea mai ciudată a fost direcția de creștere și dezvoltare a ciupercilor. Acelea se pare că se orientau către sursa radiațiilor, în loc să să se distanțeze de ea.

Aceste descoperiri au fost făcute de mult timp, dar cercetătorii au…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica