Cine va îndrăzni să mănânce prima legumă crescută în spațiu?

0 1

Chiar dacă știi sau nu de ele, astronauții desfășoară în spațiu tot felul de experimente, iar creșterea plantelor este unul dintre ele.

De la testarea adidașilor și până la demonstrarea rezistenței unor dispozitive, spațiul cosmic reprezintă un mediu propice pentru experimente. De altfel, Stația Spațială Internațională (ISS) este

De exemplu, NASA a lansat în iulie un experiment prin care încearcă să determine ce plante pot fi cultivate în spațiu. În acest sens, vrea să trimită o anumită specie de ardei spre Stația Spațială Internațională. Ardeii Española chile ar urma să fie primul tip de legumă cărnoasă crescută și recoltată la bordul ISS.

Dar, evident, experimentele mai dau și greș. Acesta ar fi primul lucru pe care primul om care va gusta o plantă cultivată în spațiul cosmic îl va lua în considerare. Problema e că nimeni nu va fi 100% sigur că planta respectivă va face rău sau nu.

Cine va mânca prima legumă crescută în spațiu?

Posibilitatea ca omul să poată cultiva și recolta legume din spațiul cosmic este extrem de mare. Oamenii de știință de pe Pământ au cercetat solul marțian pentru a determina ce ar putea crește acolo. Printre candidați, se numără și cartofii. Totuși, nu putem știi cu exactitate cât de diferit ar fi un cartof de pe Marte față de unul crescut pe Pământ.

De altfel, NASA a sponsorizat cercetări care încearcă să modifice genetic plantele înainte de a fi trimise…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica