Cine sunt primii care se vaccinează în România: pe ce loc se află guvernanții și funcționari de la stat

0 3

Ne apropiem cu pași repezi de disponibilitatea la scară largă a unui vaccin împotriva noului coronavirus, iar planul de vaccinare național definește categoriile de români care vor fi primii la rând.

În fiecare colț al mapamondului, când vine vorba de prioritate la vaccinare împotriva Covid-19, primii care au acces sunt medicii și alți angajați din prima linie. Pornind de la acest set de circumstanțe, este mai important să se vaccineze un pompier decât un taximetrist.

Foarte mulți au fost însă curioși unde se află angajații din administrația publică pe această listă, unde sunt miniștrii și secretarii de stat. Pe marginea acestui subiect, Ludovic Orban a făcut aseară mai multe declarații. În final, ”nu există nicio prioritate la vaccinare pentru miniștri, secretari de stat sau funcționari”, confor premierului.

Este important de reținut că informația cu pricina se baza pe un document al Ministerului Sănătății care a ajuns în presă. Orban a spus însă că adresa respectivă a avut un alt scop decât cel al definirii priorităților pentru vaccinare. Era menit să evalueze rata de acceptare a vaccinului în rândul autorităților.

„A fost o adresă de la Ministerul Sănătăţii, s-a încercat (…) să se facă o evaluare privitor la rata de acceptare a vaccinului. Nu există prioritate pentru miniştri, secretari de stat, funcţionari. Există o prioritizare care este făcută pe baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica