Cine sunt cei mai periculoși purtători ai coronavirus, de la adulți până la pensionari

0 1

Aceasta e o dilemă la care se caută răspuns încă de când a fost declarată pandemia la nivel internațional. Un răspuns definitiv nu există, dar ne apropiem.

Un studiu publicat în revista medicală JAMA Pediatrics susține că nivelul de material genetic al coronavirusului înregistrat la copiii cu vârste mai mici de 5 ani este de 10 până la 100 de ori mai ridicat.

Acest lucru presupune că transmiterea comunitară a virusului este facilitată de acești transportatori. În perioada 23 martie – 24 aprilie au fost preluate culturi cu ajutorul testelor cu tampoane nazale de la 145 de pacienți din Chicago. Grupul a fost împărțit în trei categorii de studiu:

  • 46 copii cu vârste mai mici de 5 ani
  • 51 de copii cu vârste cuprinse între 5-17 ani
  • 48 adulți cu vârste cuprinse între 18-65 ani

Rezultatele studiului contrazic informațiile anterioare care afirmau că expunerea copiilor la virusul SARS-Cov-2 este mai puțin probabilă față de adulți.

O cercetare din Coreea de Sud a arătat rezultate similare

Un studiu realizat în Coreea de Sud a descoperit că în cazul copiilor între 10 și 19 ani, nivelul de transmitere a virusului pe obiectele de uz casnic este mai ridicat decât în cazul adulților. Copiii cu vârste mai mici de 10 ani transmit mai greu virusul.

Acum când deciziile de redeschidere a școlilor și instituțiilor de învățământ sunt puse în discuție, această descoperire ar putea juca un rol decisiv în finalizarea discuțiilor….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica