Cine-s bogații lumii care dictează ritmul economiei: top 100 cele mai mari companii listate

0 0

Economia mondială se învârte în jurul tehnologiei în aceste momente. Data is the new oil – zice o vorbă, dar nu înseamnă că petrolul a dispărut de tot din peisaj.

În vremuri de criză, ai crede că toată lumea trebuie să strângă cureaua și să țină de bani cât mai mult posibil. Adevărații câștigători sunt cei care știu, însă, unde să-și direcționeze banii pentru că, la finalul crizei, vor fi cei mai câștigați.

În mod paradoxal, valoarea de piaţă a celor mai mari 100 de companii listate din lume a urcat în trimestru al doilea, adică până în luna iunie. Iar creșterea nu e deloc de ignorat – fiind, în termeni nominali, de peste 3.5 trilioane de dolari, arată un raport al PwC. Astfel, a ajuns la 25,04 trilioane de dolari.

Față de decembrie anul trecut, e o valoare mai mică cu 1%. Dar trendul este unul surprinzător în contextul pandemiei, din moment ce specialiștii PwC vorbesc de o revenire puternicã a valorii de piaţă, după scăderea cauzată de izbucnirea pandemiei, adică cea din primele trei luni ale anului.

Top 100 cele mai mari companii ale lumii

Topul companiilor listate e dominat de gigantul petrolier saudit – Saudi Aramco. Urmează apoi giganții tech, printre care își face loc și o companie chineză. Astfel, pe următoarele locuri, după Saudi Aramco, regăsim Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Alibaba şi Facebook.

”Valoarea de piaţă a celor mai mari 100 de companii listate din lume a revenit puternic…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica