Cine face bani din imobiliare în România: topul giganților care se îmbogățesc, de fapt

0 3

Afacerile din imobiliare au cunoscut, în ultimii trei ani, o creștere importantă. Iată cine face bani din imobiliare la noi în țară.

Doar două companii din imobiliare aveau la sfârșitul lui 2018 portofolii cu valori de peste un miliard de euro pe piața din România, notează Economica.net. De atunci, în nici trei ani, și cu o perioadă marcată în principal de pandemie, numărul dezvoltatorilor cu portofolii valoroase a crescut. Iar alții așteaptă în linie să treacă de acest prag.

Trei companii imobiliare au făcut achiziții și investiții masive în ultimii ani și au spart pragul de un miliard de euro, în ceea ce privește valoarea portofoliilor pe plan local. De câțiva ani, NEPI Rockcastle și Globalworth sunt lideri pe segmentele lor, respectiv pe retail și birouri. Și dezvoltatorul de spații logistice CTP este lider pe acest segment de ani buni, însă acum, compania are pe plan local un portofoliu de un miliard de euro.

Topul giganților din imobiliare

Așadar, iată care sunt dezvoltatorii imobiliari care fac cei mai mulți bani, în funcție de valoarea portofoliilor. Pe locul întâi se situează NEPI Rockcastle, cu două miliarde de euro, urmat de Globalworth, cu 1,4 miliarde de euro, iar locul al treilea e ocupat de AFI Europe – 1,3 miliarde de euro. Din urmă vine Iulius Group și Atterbury, cu 1,2 miliarde de euro și CTP, cu un miliard de euro. Immofinanz are o valoare a portofoliului de opt sute de milioane de euro, iar WDP,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica