Cine a scris primul roman din toate timpurile: amintește de Game of Thrones, dar nu ai auzit de el

0 7

În cazul în care îți place să crezi că te pricepi destul de bine la literatură, s-ar putea să te uimească faptul că nu ai auzit niciodată de primul roman din toate timpurile.

Este intitulat Povestea lui Genji și majoritatea istoricilor sunt de părere că ar fi primul roman scris vreodată. La momentul redactării sale de către doamna Murasaki Shikibu, tipul acela de scriere nu era inclusă în nicio categorie, dar având în vedere faptul că este o relatare de ficțiune de dimensiuni foarte generoase, experții au căzut de acord că poate fi definită ca roman.

În teorie, bazele romanelor s-au pus cu mult înainte de Povestea lui Genji, în Grecia Antică, Roma sau India. Până la creația lui Murasaki, din secolul 11 în Japonia, dimensiunile scrierilor precedente nu s-au apropiat de amploarea acestei povești. Ca referință, primul roman are 54 de capitole, mai mult decât multe dintre volumele actuale de proză.

În ceea ce privește povestea autorului, Murasaki a fost o doamnă de curte la împăratul Japoniei. În acea perioadă, doar bărbații aveau voie să scrie în chineza formală, în timp ce femeile puteau redacta texte doar în japoneză, considerată pentru plebi. Printre alte activități ale sale, Lady Murasaki Shikibu era poet de curte. Împreună cu rivala și prietena ei Sei Shonagon, scriau povești și poeme pentru celelalte femei nobile.

Povestea lui Genji continuă să se vândă foarte bine și astăzi, fiind tradusă în foarte…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica