Cine a fost Al Capone, interlopul dat exemplu pentru guvernarea PSD

0 3

Cu siguranță ai auzit de numele Al Capone, numai că e posibil să nu știi prea multe despre cine a fost de fapt și cum a ajuns unul dintre cei mai mari gangsteri din istoria Statelor Unite.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, l-a dat exemplu pe Al Capone ca să explice cum guvernele PSD au lucrat cu bugetul. Astfel, Cîțu a spus că guvernele PSD au condus România după două bugete, ca Al Capone. A fost un buget prezentat în Parlament și altul nepublic, pentru finanțarea baronilor. În acest caz, legătura cu Al Capone e următoarea: el avea un registru pentru Fisc și unul pentru el.

Acest personaj transformat în timp în ditamai mitul e cunoscut pentru violența și cruzimea cu care își elimina adversarii. A ajuns să domnine crima organizată din Chicago în perioada prohibiției alcoolului din Statele Unite ale Americii. Și a ajuns la închisoare pe fraudă fiscală.

Cum a ajuns Al Capone în America

La origini acesta era italian. Părinții săi au emigrat în New York de la Napoli. A intrat de mic în lumea gangsterilor. Pe lângă joburi comune precum vânzător sau angajat într-o sală de bowling, Al Capone era și în două „bande de copii”. Acestea erau trupe de copii delincvenți, cunoscuți pentru vandalism și infracțiuni, frecvente la New York la acea vreme.

Ulterior, a devenit membru al mai multor bande.

La 21 de ani deja era implicat în multiple incidente violente. Mai târziu, a urmat o serie lungă crime. S-a ocupat și de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica