Cinci companii care valorează miliarde, dar încă nu reușesc să facă suficient profit

0 4

Unele dintre cele mai cunoscute companii tech valorează sume uriașe de bani, dar cu toate astea nu reușesc sub nicio formă să facă profit suficient.

Să înființezi o companie e ușor, să faci și profit de pe urma ei e extrem de greu. Avem destul de multe exemple și în ziua de azi. Foarte multe companii valorează zeci de miliarde de dolari, însă nu reușesc nici după ani de zile de la înființare să iasă pe plus la final de an.

Banii vin greu, chiar și când ai produse și servicii de succces. De exemplu, a durat cinci ani până când Facebook, compania lui Mark Zuckerberg, a ajuns să facă și profit. În 2018, a reușit să atingă pragul de 6,9 miliarde de dolari. De asemenea, Amazon a stat și mai prost la acest capitol. Jeff Bezos a fondat compania în 1994, însă a ajuns să aibă profit abia în 2001, iar acesta a fost destul de mic până recent.

Cinci companii care valorează miliarde, dar nu fac profit suficient

Aceste câteva companii stau foarte prost la capitolul bani, chiar dacă o parte mare din populație le folosește produsele și serviciile.

1. Uber

Compania se află în mijlocul unor probleme. A primit o amendă destul de mare în Statele Unite, nu mai poate opera în Londra etc. Acestea nu contribuie deloc la creșterea profiturilor sale.

An fondare: 2009

Cât valorează: $50,4 mililarde

Pierderi nete în 2018: $1,8 milioane

2. Tesla

Când compania a reușit să facă pentru un profit modest în trimestrul al treilea din 2019, a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica