Cifrele care te pregătesc pentru Dacia Spring: câte stații de încărcare a mașinilor electrice sunt în România

0 2

Viitorul industriei auto înseamnă mașini electrice, dar pentru ca modelele să fie adoptate la scară largă trebuie să aibă prețuri accesibile și, cel mai important, să existe infrastructură de încărcare. Dacă te bate gândul să-ți cumperi noua Dacia Spring, iată câte stații de încărcari ai la dispoziție în România.

Infrastructura pentru încărcarea mașinilor electrice e absolut necesară pentru ca modelele să fie adoptate la scară largă. Nu toate vin cu autonomie de 400 sau 500 de kilometri și atunci e important să știi că nu rămâi cu mașina în drum pentru că n-ai unde să-ți încarci bateria.

La nivel european, la finalul anului trecut erau 200.000 de stații de încărcare și e posibil ca numărul să fie mult mai mare acum, posibil chiar dublu. Asta pentru că ritmul de dezvoltare a fost accelerat.

Numai că România nu se află printre țările fruntașe, care s-au gândit din timp la acest aspect. Cel mai bine stau la capitolul infrastructură de încărcare Olanda, Germania, Franța și Regatul Unit, care-și împart trei sferturi dintre stațiile de încărcare de la nivel european.

Câte stații de încărcare a mașinilor electrice sunt în România

Un raport al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile arată că în UE erau la final de 2019 200.000 de puncte de încărcare pentru mașini electrice, dar trei sferturi dintre ele sunt în doar patru țări: Olanda, Germania, Franța și Regatul Unit.

Cipru are doar…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica