Chinezii vin tare din urmă când vine vorba de 5G: cine va detrona Samsung

0 1

5G e tehnologia viitorului și va redesena modul în care se mișcă lucrurile în mai toate domeniile. Samsung a fost lider pe piața telefoanelor echipate cu această tehnologie, dar chinezii vin tare din spate.

Pe piață telefoanelor 5G, Samsung a fost lider detașat în primul trimestru. Asta și pentru că s-a grăbit să vină cu modele echipate cu noua tehnologie, chiar dacă noua generație de date mobile nu e implementată la scară largă. Cu alte cuvinte, dacă ți-ai cumpărat un model Samsung 5G în România, ai acces la noua tehnologie doar în anumite zone.

Numai că, până la sfârșitul anului, Samsung va pierde poziția de lider. Sud-coreenii vor fi depășiți și de Huawei și de Apple, cred analiștii.

Samsung va pierde lupta 5G în fața Huawei și Apple

Specialiștii de la Strategic Analytics estimează că Samsung va vinde aproximativ 41,5 milioane de smartphone-uri 5G în 2020, în vreme ce firma de cercetare de piață TrendForce are previziuni și mai pesimiste. Cel mai recent raport indică faptul că Samsung va vinde doar 29 de milioane de smartphone-uri 5G până la sfârșitul anului 2020.

Chinezii ar veni tare din spate. Specialiștii cred că Huawei va conduce piața de smartphone-uri 5G la sfârșitul anului, cu aproximativ 74 de milioane de unități 5G vândute și se așteaptă ca Apple să urmeze îndeaproape cu 70 de milioane de unități 5G. Numai că dinspre tabăra Apple vin doar zvonuri deocamdată.

În mod tradițional,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica