Chinezii s-au pus iar pe copiat: ce „fură” de la iPhone pentru telefoanele lor

0 5

Tehnologia AirDrop de la Apple este una destul de utilă. Poți distribui rapid fișiere între două telefoane iPhone. Chinezii de la Xiaomi, Oppo și Vivo vor și ei ceva similar, dar pe Android.

Opțiunile utilizatorilor Android când vine vorba de transferul unor fișiere între dispozitive nu sunt extrem de variate și nici cele mai rapide. Încercări au fost: Google a încercat în trecut, de exemplu, să introducă Android Beam. Aceasta folosea tehnologia NFC pentru conectarea telefoanelor și Wi-Fi pentru transferul fișierelor, însă nu a avut succes.

Astfel, un nou proiect de colaborare între Xiaomi, Oppo și Vivo vine în ajutorul celor care folosesc dispozitive cu Android. Cele trei companii chineze au anunțat recent pe Weibo, rețeaua socială din China, că vor lansa un sistem de transfer similar cu AirDrop. Astfel, acesta va fi un sistem de transfer de tip peer-to-peer și va folosi o combinație de conexiuni Wi-Fi și Bluetooth pentru a realiza operațiunile.

La ce va ajuta tehnologia copiată de la iPhone

În primă fază, cei mai norocoși vor fi cei care folosesc ColorOS de la Oppo, MIUI de la Xiaomi și FunTouchOS de la Vivo (toate cele trei sisteme de operare sunt bazate pe Android). Astfel, la sfârșitul lui august, utilizatorii vor putea transfera fișiere între dispozitive cu doar un click și fără să consume date mobile.

Protocolul va folosi tehnologia Bluetooth pentru a conecta dispozitivele. Potrivit postării de pe WeChat, viteza de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica