Chinezii de la Huawei, ca și excluși de la licitația 5G în România: totul stă în pixul președintelui Iohannis

0 2

Chinezii de la Huawei nu prea mai au nicio șansă să fie acceptați la licitația 5G în România. Parlamentul și-a spus cuvântul, iar cuvântul final aparține președintelui Iohannis.

Legea 5G a primit votul final în Parlament. Senatul, for decizional în acest caz, a adoptat proiectul care, practic, nu mai dă nicio șansă chinezilor de la Huawei. Acuzată de puterile occidentale că spionează prin intermediul echipamentelor în favoarea Guvernului comunist de la Beijing, compania nu prea mai are loc pe piața telecom din România.

După votul final din Parlament, proiectul de lege va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Odată promulgat, Huawei va încasa o lovitură greu de suportat.

Parlamentul le-a închis chinezilor de la Huawei ușa în față

Important de precizat că legea 5G a fost adoptată de Parlament în forma plecată de la Guvern. De altfel, Palatul Victoria ceruse procedură de urgență, ceea ce s-a și întâmplat. Singurii care s-au opus au fost aleșii AUR.

Ei au cerut retrimiterea proiectului de lege la comisiile de specialitate, motivând că lipsește o notificare de la Comisia Europeană. Doar că cererea a fost respinsă.

Până la urmă, legea 5G a trecut cu 117 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” și o abținere.

Deși legea nu menționează în clar faptul că Huawei nu are ce căuta la licitația pentru reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica