China a început testele pe oameni: câți au primit vaccinul pentru noul virus

0 0

China lucrează la un vaccin pentru virusul care afectează toată planeta și a început deja să-l testeze pe subiecți umani.

Peste 100 de voluntari au primit vineri, 20 martie, primele injecții cu substanța la care cercetătorii militari chinezi au lucrat, pentru combaterea noului virus. Subiecții care au primit vaccinul au fost împărțiți în trei grupuri, a câte 36 de persoane. Toți cei 108 sunt rezidenți permanenți ai Wuhan (orașul în care a izbucnit epidemia), cu vârste curpinse între 18 și 60 de ani.

După primirea dozelor din vaccin, voluntarii vor fi puși în carantină pe o perioadă de 14 zile. Ulteiror, cercetătorii îi vor monitoriza pe aceștia pe o perioadă de șase luni, pentru a determina dacă există efecte adverse.

Cât de eficient ar fi acest vaccin împotriva noului coronavirus

Foarte mulți cercetători lucrează la dezvoltarea vaccinului, iar abordările sunt multiple. China a acordat prioritate dezvoltării vaccinurilor încă de la începutul epidemiei și a accelerat procesul care, în mod normal, ar fi durat mai mult.

În cazul vaccinului testat în China, partea interesantă e că persoanele nu trebuie neapărat să fie infectate cu SARS-CoV-2 după ce primesc vaccinul. În schimb, cercetătorii vor să testeze dacă se creează anticorpi și dacă voluntarii devin imuni la acest virus.

Noul vaccin testat pe cei 100 de oameni este dezvoltat decompania CanSino Biologics Inc., în parteneriat cu Academia Militară de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica