China a creat un vehicul hipersonic: de ce sfidează știința și de ce ar trebui să ne îngrijoreze

0 0

China e cunoscută pentru testele în premieră pe care le face. Țara a creat un vehicul hipersonic despre care vorbesc experții de la Pentagon.

Acest vehicul hipersonic testat recent de China sfidează ştiinţa, zic cei de la Pentagon. China a lansat o minirachetă în timpul zborului, ceea ce îngrijorează SUA. Vehiculul hipersonic testat în această vară de China este mai performant decât se credea initial.

Lansarea de către China a unei rachete cu capacitate nucleară care transportă un vehicul hipersonic a inclus și lansarea fără precedent a unei rachete separate de acel vehicul, potrivit mai multor rapoarte citate de The Guardian.

Testul a arătat că dezvoltarea de către China a armelor sale strategice cu capacitate nucleară este mai avansată decât s-a crezut, surprinzând oficialii Pentagonului.

China a accelerat producția de focoase nucleare

Testul, despre care se crede că a avut loc în iulie, a făcut titluri la nivel mondial când s-a constatat luna trecută că vehiculul a zburat în spațiu și a finalizat o orbită parțială a Pământului.

în timp ce se deplasa cu o viteză de cinci ori mai mare decât a sunetului, vehiculul, care poate transporta un focos nuclear, a lansat un proiectil în Marea Chinei de Sud. Oficialii de la Pentagon încă nu ştiu despre ce proiectil ar fi vorba, unii speculând că ar fi o rachetă aer-aer sau o rachetă nucleară de mici dimensiuni, alţii evocând o contramăsură împotriva unor eventuale…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica