Certificatul pentru Covid, oficial în România: cum poți obține pașaportul de coronavirus după 1 iulie

0 1

În cazul în care vrei să călătorești în Europa în această vară, este foarte important să nu neglijezi necesitatea certificatului verde de Covid sau a pașaportului de coronavirus. Ambele formulări fac referire la același document și va fi disponibil de la 1 iulie.

Autoritățile de la Bruxelles s-au dat peste cap în ultimele luni pentru a ajunge la un consens în ceea ce privește un document care să faciliteze libera trecere printre granițele Uniunii Europene pe perioada pandemiei de coronavirus. Scopul final era de a reînvia turismul, dar pentru că mai multe țări au o problemă cu vaccinarea, s-a încercat găsirea unei soluții de compromis. Astfel, documentul respectiv, în format digital sau pe hârtie, va certifica trei lucruri legate de Covid-19, dacă te-ai îmbolnăvit în ultimele 6 luni, dacă te-ai testat în ultimele 72 de ore sau dacă te-ai vaccinat cu unul dintre cele patru soluții de imunizare aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului, EMA.

În România, ​Secretarul de stat Andrei Baciu din Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie, potrivit Agerpres. „Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica