Cercetătorii au inventat metalul care nu se poate scufunda

0 1

Metalul care nu se poate scufunda nu pare ceva ce credeai că o să vezi vreodată, însă cercetătorii au reușit să inventeze și așa ceva.

Partea și mai interesantă o reprezintă comportamentul metalului la contactul cu apa. Astfel, metalul inventat de cercetători respinge puternic apa din jurul său și crează bule de aer care îi permit să plutească în cam orice circumstanță. Invenția sse datorează oamenilor de știință din cadrul University of Rochester, din New York.

Secretul constă într-un anumit model gravat pe suprafața metalului. Astfel, acesta nu permite apei să facă contact direct și o respinge puternic. Echipa de cercetători spune că această tehnică de gravare superhidrofobă este inspirată din natură. Pentru a putea inventa metalul care nu se scufundă, oamenii de știință au studiat furnicile de foc, al căror corp este hidrofob. Pe de altă parte, au luat și exemplul păianjenilor care își folosesc corpul pentru a bloca aerul, cărându-l cu ei sub nivelul apei pentru a crea pânze de păianjen.

La ce va fi util metalul care nu se poate scufunda

Pentru a demonstra capacitatea metalului, cercetătorii au testat două discuri de metal ce par identice. Unul dintre ele alcătuit dintr-un metal normal, iar celălalt din metalul „nescufundabil”.

Poți urmări aici cum a decurs experimentul:

Partea interesantă e că discul de metal superhidrofob s-a ridicat la suprafață chiar și după ce oamenii de știință l-au…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica