Cercetătorii au identificat o potențială soluție pentru recuperarea auzului

0 5

Cercetătorii de la Universitatea din Maryland School of Medicine (UMSOM) au realizat un studiu care a determinat rolul critic pe care îl joacă o proteină în dezvoltarea celulelor filiforme, vitale pentru auz.

Unele dintre celulele filiforme amplifică sunetele care vin în ureche, iar altele transformă undele sonore în semnale electrice care se deplasează către creier.

Oamenii de știință au demonstrat că proteina, numită GFI1, poate fi vitală pentru a determina dacă o celulă filiformă embrionară se maturizează într-o celulă filiformă funcțională adultă sau devine o celulă diferită care funcționează mai mult ca o celulă nervoasă sau un neuron.

Studiul a fost publicat în revista Development și a fost realizat de către oameni de știință și cercetători de la UMSOM Department of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery și de la UMSOM Institute for Genome Sciences (IGS), în colaborare cu cercetătorii de la Școala de Medicină Sackler de la Universitatea din Tel Aviv din Israel.

Cum funcționează?

Auzul se bazează pe buna funcționare a celulelor specializate din urechea internă numite celule filiforme. Atunci când aceste celule nu se dezvoltă corespunzător sau sunt deteriorate de stresul din mediul înconjurător, cum ar fi zgomotul puternic, rezultatul constă în pierderea funcției auditive.

Cercetătorii s-au concentrat pe descrierea etapelor de dezvoltare care duc la o celulă filiformă funcțională, pentru a genera…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica