Cercetătorii au dovada: stângacii gândesc diferit față de dreptaci

0 2


Oamenii de știință fac distincția între activitățile creierului celor a căror mână predominantă este dreapta și a celor care folosesc predominant mâna stângă prin monitorizarea neinvazivă a răspunsurilor asimetrice ale creierului la stimulările tactile pasive.

Oamenii de știință de la Institutul de Știință și Tehnologie Daegu Gyeongbuk (DGIST), Coreea de Sud, arată că este posibil să se facă distincția între stângaci și dreptaci, prin monitorizarea neinvazivă a activității creierului în timpul stimulării tactile pasive.

Rezultatele obținute sunt esențiale în cercetarea haptică – studiul sistemelor senzoriale – și au diverse implicații importante pentru dezvoltarea unor interfețe creier-computer, pentru tehnologiile de realitatea augmentată și chiar pentru inteligența artificială.

Cum funcționează stângacii, în comparație cu dreptacii?

În ultimii ani, echipa de oameni de știință de la DGIST desfășoară activ cercetări fundamentale pentru a răspunde acestei întrebări.

Condus de Dr. Jinung An, studiul lor inițial se focusa pe găsirea unei metode de evaluare obiectivă a dispozitivelor haptice – care oferă feedback tactil simulând texturi și suprafețe – pe baza răspunsurilor utilizatorilor la nivelul creierului.

Într-un studiu anterior, au descoperit că creierul celor dreptaci are un răspuns diferit de cel al stângacilor atunci când efectuează sarcini complicate de manipulare.

În mod concret, atunci…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica