Cercetătorii au descoperit o posibilă metodă de tratament pentru diabet

0 2

Oamenii de știință de la Universitatea din Alberta spun că este posibil să fi descoperit un remediu pentru diabet.

Până în prezent, echipa de cercetători a reușit să vindece diabetul la șoareci folosind un nou proces de celule stem și speră că acest proces se va traduce și la oameni.

Cercetătorul principal al proiectului, dr. James Shapiro, a declarat că echipa sa a reușit să colaboreze cu experți din întreaga lume pentru a transforma sângele pacienților în celule producătoare de insulină.

“Așa că acum suntem în punctul în care putem fabrica în mod fiabil celule producătoare de insulină din sângele pacienților care au diabet de tip 1 sau de tip 2”, a spus el.

De la transplant de celule la metode mai eficiente

În urmă cu douăzeci de ani, același doctor Shapiro a făcut istorie în domeniul medical cu “Protocolul Edmonton”, o procedură care oferă pacienților noi celule producătoare de insulină, datorită transplanturilor de la donatori de organe.

Totuși, această procedură necesită utilizarea unor medicamente antirespingere puternice care au efecte secundare semnificative.

Dr. Shapiro spune că acest nou proces de celule stem ar elimina această problemă.

“Dacă sunt propriile lor celule, pacienții nu le vor respinge”, a spus el.

Potrivit dr. Shapiro, vor fi necesare mai multe teste înainte ca echipa sa să își poată muta testele de la animale la oameni.

“Trebuie să existe date preliminare și, în mod…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica