Cercetătorii, aproape de-a descifra visele: au realizat, în premieră, o comunicare în timp real de acest tip

0 1

Oamenii de știință au deblocat o nouă cale interesantă pentru a explora lumea viselor. Astfel, ei au realizat o comunicare în timp real cu visătorii lucizi.

Omenirea a reușit să ajungă la perspective îndepărtate, cum ar fi Luna, Marte (chiar ieri cu roverul Perseverance), oceanele adânci și întinderile sălbatice de pe polii Pământului. Acum, oamenii de știință au făcut o nouă descoperire în explorarea unui tip de frontieră foarte diferit – lumea halucinantă din interiorul viselor.

O echipă internațională de cercetători a reușit să realizeze dialoguri în timp real cu oameni aflați în mijlocul viselor lucide, fenomen care se numește „visare interactivă”, potrivit unui studiu publicat recent în Current Biology.

Visătorii lucizi au comunicat cu oamenii de știință, în vis

Participanții la studiu au reușit să răspundă corect la întrebări, cum ar fi probleme simple de matematică, în timp ce se aflau în adâncul somnului cu mișcare rapidă a ochilor (REM). Cercetarea relevă un „canal de comunicare relativ neexplorat” care ar putea permite „o nouă strategie pentru explorarea empirică a viselor”, se arată în studiu.

„Există studii despre visători lucizi care comunică în vise și, de asemenea, își amintesc să facă anumite sarcini”, a declarat Karen Konkoly, doctorandă la Universitatea Northwestern și prima autoare a lucrării. „Dar există o cantitate destul de limitată de cercetări asupra…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica