Cenzura simbolurilor naziste din Germania îți arată cât de important e Wolfenstein

0 6

După Al Doilea Război Mondial, nemții au avut o mare problemă cu spălarea imaginii de naziști. Mai mult decât atât, s-au străduit să oprească formarea unor grupări extremiste cu aceleași principii. Ca urmare, s-a instaurat un nivel de cenzură extremă care a creat probleme, printre altele, dezvoltatorilor de jocuri video.

Dacă te-ai jucat vreodată Wolfenstein, ai reținut probabil că întreaga intrigă a jocului constă în asasinarea de naziști, mai mult sau mai puțin umani. Franciza spune povestea sergentului evreu polonez-american William „B.J.” Blazkowicz care trece printr-o serie de aventuri spectaculoase într-un univers paralel, în care naziștii și puterile Axei au câștigat Al Doilea Război Mondial.

Pentru că referințele naziste și imagistica din spectrul culturii lui Hitler au fost interzise în Germania după încheierea războiului, toate jocurile care recreau scene din război cu zvastica, de exemplu, trebuiau cenzurate. Astfel, ediții speciale ale jocurilor Wolfenstein din trecut s-au lansat în Germania, dar au fost recreate aproape de la zero, pentru a se adapta cenzurii.

În 2018, nemții au revenit asupra deciziei de a cenzura imaginile și referințele la cultura nazistă. Decizia a fost însă luată într-o mod foarte precaut, iar autoritățile din teritoriu vor studia atent fiecare joc joc, înainte de a accepta distribuția sa în teritoriu. În orice caz, viitorul Wolfenstein: Youngblood va fi una dintre…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica