Centralele de apartament, sub semnul întrebării. De ce vor să le interzică autoritățile, toți românii trebuie să știe

0 0

În urmă cu câteva zile, detaliam o inițiativă a ministrului Mediului de a interzice în România centralele de apartament. Momentan, restricția este propusă pentru blocurile noi, dar nu este exclusă să se extindă. Există însă o explicație.

În cazul în care proiectul Ministerului Mediului se reflectă într-o lege, blocurile care se construiesc de acum înainte nu vor mai putea avea centrale termice de apartament. În schimb, vor fi disponibile alternative, precum racordarea la o centrală de bloc sau la sistemul centralizat de încălzire. Nu este exclusă nici posibilitatea centralelor de cvartal, situație în care, unul sau mai multe blocuri sunt legate la centrale mai mici amplasate în apropierea imobilelor.

Interzicerea centralelor termice de apartament, un scop nobil

„Unul din motive este faptul că o centrală de cvartal poluează mult mai puțin decât necesarul de centrale individuale care încălzesc același număr de apartamente. O centrală de cvartal poate încălzi circa 500 de apartamente. Este echivalentul a 500 de centrale individuale care fiecare emană, printr-un coș de la toate înălțimile blocului aceste noxe, poluează mai mult”, a spus la Digi24 Alexandru Burghiu, fost director la Termoenergetica.

Practic, totul pleacă de la poluare și de la faptul că ar fi recomandabil să facem cu toții un efort de a micșora amprenta asupra mediului înconjurător.

„În plus, o centrală de cvartal are obligativitatea ridicării…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica