Centrala nucleară plutitoare a Rusiei ar putea deveni un „Cernobîl pe gheață”

0 6

Rusia este cunoscută pentru experimentele sale ieșite din comun, iar un nou demers pare să le întreacă pe multe dintre ele.

De data aceasta, statul sovietic trimite o adevărată centrală nucleară în largul oceanului Arctic. Călătoria se va desfășura pe o suprafață de aproape 6.500km, iar vasul va porni din St. Petersburg. Scopul acestei centrale nucleare este să ofere energie electrică orașului Pevek.

Centrala nucleară se numește Akademik Lomonosov și deja a fost lansată pe oceanul Arctic din aprilie 2018. Dacă totul se desfășoară conform planului, aceasta ar trebui să ajungă luna aceasta în portul orașului Pevek.

Aceasta este capabilă să genereze suficientă energie electrică pentru 100.000 de gospodării. Capacitatea acesteia este mai mult decât suficientă pentru orașul din Rusia, având în vedere că populația acestuia este de doar 5.000 de oameni.

Ce probleme ar putea cauza centrala nucleară plutitoare din Rusia

Centrala a primit rapid denumiri precum „Cernobîl pe gheață” sau „Titanicul nuclear”, ceea ce îți dă puțin de gândit în ceea ce privește siguranța. Jan Haverkamp, expert în energie nucleară din cadrul Greenpeace spune că acest lucru este mai riscant decât controlarea unei centrale nucleare de pe suprafața terestră. „Și Rusia are un trecut pătat când vine vorba de centrale obișnuite”, a adăugat acesta, făcând referire la accidentul de la Cenobîl.

Și alți experți condamnă demersul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica