Cele mai scumpe orașe din lume: cum arată top 10 în anul pandemiei

0 2

Anul 2020 a fost unul mai dificil pentru cei care făceau bani din chirii extravagante, doar pentru a-și da seama că oamenii nu doar că stau mai mult în case, dar au plecat la țară sau spre localități mai mici. Cu toate acestea, există în continuare o mână de orașe al căror prețuri îți taie respirația.

La nivel global, nicăieri nu este mai scump să-ți trăiești viața decât în Paris, Zurich sau Hong Kong. Aceste orașe ocupă cele trei locuri de pe podium în 2020, cu schimbări importante față de 2019. Hong Kong rămâne în frunte, dar Singapore și Osaka dădeau tonul anul trecut, ca acum să se mulțumească cu pozițiile patru și cinci în același top 10 cele mai scumpe orașe din lume.

Analiza care stă în spatele acestui clasament a fost realizată și publicată de The Economist, la mijlocul acestei săptămâni. O prezență ciudată în top este Teheran, care a urcat 27 de poziții de la un an la altul. Explozia costului vieții în acest oraș a avut legătură în mod exclusiv cu sancțiunile economice impuse de Statele Unite ale Americii.

Printre altele, raportul atrage atenția asupra faptului că fluctuațiile suferite de valoarea dolarului se transpun aproape în timp real într-o creștere sau scădere a costului vieții în mult orașe importante, indiferent de țară.

„Pandemia de COVID-19 a determinat devalorizarea dolarului american pe măsură ce monedele din Europa Occidentală sau nordul Asiei s-au consolidat, ceea ce a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica