Cele mai mari pensii din România care nu sunt ”speciale”: au plătit contribuții fabuloase la stat

0 4


Cei mai mulți dintre noi asociază pensiile de zeci de mii de lei cu ideea pensiilor speciale, acelea care sunt plătite de statul român în fiecare lună, dar nu se bazează pe contribuții sociale în raport cu valoarea primită. Există însă și excepții.

În România, un număr important de cetățeni primesc pensii în valoare de zeci de mii de lei pe baza contribuțiilor pe care le-au achitat de-a lungul anilor la sistemul național de pensii. Economica.net a realizat un clasament cu cele mai mari pensii acordate în țara noastră pe baza contribuțiilor.

Deși nu avem nume, meserii, data pensionării, localitatea asociate acestor valori, este important de reținut că valorile cu pricina sunt cât se poate de legale, în concordanță cu legislația în vigoare și bazate pe banii pe care acești oameni i-au dat la stat în câteva zeci de ani de muncă.

Cea mai mare pensie din România pe baza contribuțiilor la Casa Națională de Pensii a fost în luna iulie în valoare de 33.000 lei în brut, înainte de impozite. Deși aceasta este o excepție, topul celor mai mari pensii care nu sunt speciale poate fi văzut mai jos. Ca referință, aproximativ 27.000 de români au avut pensii în luna iulie în valoare de peste 5000 de lei brut. Acești bani le sunt alocați persoanelor în funcție de cât au contribuit la Bugetul Asigurărilor Sociale.

Pentru a transforma valoarea brută a pensiei într-o valoare netă, pe care omul o primește în mână, tebuie să…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica