Cele mai înfricoșătoare efecte pe care le are virusul asupra omului

0 2

Există un număr tot mai mare de dovezi că acest virus care a stăpânit planeta afectează negativ memoria și concentrarea unor pacienți. Deficite cognitive cu care oamenii ar putea să se confrunte ani de zile după terminarea pandemiei.

Astfel, New York Times a intervievat numeroase persoane care au fost spitalizate cu COVID-19, s-au recuperat și apoi și-au găsit viața teribil tulburată de probleme neurologice.

Spre exemplu, un bărbat, un specialist vascular pe nume Michael Reagan, a declarat pentru NYT că, după ce a ieșit din spital, și-a dat seama că a uitat complet o vacanță pe care o făcuse în Franța cu doar câteva săptămâni mai devreme. „Mă uit la toate fotografiile mele din Paris, încercând să-mi amintesc”, a spus el publicației. „Am fost și am văzut un concert Madonna, am fost la Turnul Eiffel, am fost la Catacombe. Și nu-mi amintesc absolut nimic”, adaugă el.

Reagan spune că problemele sale de memorie și ceața cerebrală sunt atât de severe încât a avut probleme la întâlniri și a trebuit să-și ia concediu de la serviciu. „Nu-mi găsesc cuvintele”, a spus el în declarație. „Mă simt ca un idiot”.

Am auzit deja că virusul are niște simptome specifice care persistă luni de zile după vindecare. Acum, sunt în creștere dovezile că, pentru unii pacienți, există în mod specific simptome neurologice care depășesc cu mult faza acută a bolii.

Investigațiile asupra fenomenului sunt încă timpurii,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica