Cele mai bune orașe din lume în care să-ți trăiești viața: cum arată clasamentul după pandemie

0 1

În fiecare an, la nivel global, se crează un clasament pornind de la condițiile de trai, nivelul de securitate și dezvoltare al unor orașe. Astfel, se ajunge la un top 10 cele mai bune orașe din lume în care să-ți trăiești viața. Noua ediție tocmai a ajuns online.

Pandemia nu a influențat doar viața noastră, ci și clasamentul orașelor de pe glob în care este cel mai bine să trăiești. Aceasta nu mai are nicio legătură cu top 10 de acum un an. Metropolele europene nu mai sunt de interes, fiind înlocuite de localități din Australia, Japonia sau Noua Zeelandă. Schimbările s-au datorat mai ales eficienței acestor țări de a impune măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, se arată într-un studiu publicat de APF.

În final, Auckland (Noua Zeelandă) se situează în vârful clasamentului anual realizat de săptămânalul The Economist privind cele mai bune oraşe pentru locuit. În același top, este urmat de Osaka (Japonia), Adelaide (Australia), Tokyo (Japonia) şi Wellington (Noua Zeelandă). Dacă absența orașelor europene îți sare în ochi, este normal.

„Auckland a urcat în topul clasamentului datorită abordării sale reuşite de a contracara pandemia de COVID-19, care a permis societăţii să rămână deschisă şi oraşului să aibă performanţe mai bune în ceea ce priveşte educaţia, cultura şi mediul”, conform unui comunicat de presă ce însoţeşte studiul.

În același top, orașele europene au fost…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica