Cel mai vechi impact cu un asteroid, descoperit în Australia: ce impact a avut asupra climei

0 1

Cercetătorii au descoperit cel mai vechi impact cu un asteroid de pe Pământ, iar acesta ar fi influențat semnificativ climatul planetei noastre.

Cercetătorii au descoperit acum cel mai vechi impact dintre un obiect cosmic și suprafața planetei noastre. Locul se numește Yarrabubba și este în sud-estul orașului Meekatharra din Australia de Vest. De asemenea, s-ar fi întâmplat cu aproximativ 2,2 miliarde de ani în urmă.

De fapt, experții știau de existența acestui crater încă din 2003, însă adevărata sa vârstă nu a fost determinată decât recent. Astfel, Yarrabubba este recunoscută acum drept cea mai veche structură de impact de pe Pământ.

Cel mai vechi impact cu un asteroid ar fi influențat semnificativ clima de pe Pământ

Cercetătorii cred că evenimentul ar fi avut un mare impact asupra climatului planetei noastre. Mai exact, aceștia susțin că acesta ar fi fost evenimentul care ar fi scos planeta noastră dintr-o eră glaciară. Înaintea evenimentului, dovezile geologice arată că Pământul era acoperit de o calotă glaciară. Ulterior, după impact, gheața a dispărut pentru câteva milioane de ani. Din acest motiv, oamenii de știință cred că acest asteroid ar fi avut legătută cu această schimbare în ceea ce privește clima planetei noastre.

Totul ar fi funcționat cam așa: ciocnirea cu gheața de pe suprafața Pământului ar fi emanat o cantitate suficient de mare de vapori de apă pentru a scoate planeta noastră…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica