Cel mai rapid vehicul construit de oameni

0 0

În prezent, umanitatea a reușit să dezvolte tehnologii foarte avansate, care i-ar fi uimit pe strămoșii noștri din antichitate și nu numai pe ei.

Recent, Agenția spațială NASA  a dezvoltat cel mai rapid obiect construit de omenire, sonda spațială Parker care a stabilit acum un record de viteză de 586.800 de kilometri pe oră, trecând pe lângă Soare.

În contextul comparativ, pentru a vă putea face o imagine despre cât înseamnă această viteză, atunci trebuie să spunem că Parker ar străbate distanța dintre New York și Londra, de 3.459 de mile (5.566 de kilometri) în doar 34 de secunde, potrivit  Newsweek.

Mai mult, aceasta a fost cea de-a zecea trecere a sondei spațiale a NASA pe lângă Soare, iar recordul de viteză nu a fost singurul din timpul acestui zbor. Parker a mai doborât un record, apropiindu-se de steaua noastră mai mult decât oricare altă navă spațială creată vreodată de umanitate, la distanța de 8,5 milioane de kilometri.

În ultima sa călătorie de lângă Soare, Parker va avea mai multe obiective, precum observarea proprietăților vântului solar și a fluxurilor de particule încărcate eliberate din atmosfera superioară a astrului.

Sonda spațială Parker a NASA, care a fost lansată în august 2018, a ajuns pentru prima dată lângă Soare în ianuarie 2019. Unul dintre scopurile sale îl reprezintă descifrarea unui mister de lungă durată, care înconjoară coroana.

Acesta este unul dintre cele mai curiose…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica