Cel mai pesimist scenariu: de ce ar putea deveni virusul de acum unul sezonier

0 3

Din cauza răcelilor care vin odată cu lunile mai reci ale anului, suntem prea familiarizați cu tiparele sezoniere ale unor virusuri respiratorii.

Astfel, conform Frontiers in Public Health, se sugerează că COVID-19, boala cauzată de virusul SARS-CoV-2, va urma probabil exemplul celorlalte virusuri și va deveni sezonier, în țările cu climă temperată, dar numai atunci când se va atinge un anumit nivel de imunizare. Până atunci, virusul va continua să circule de-a lungul anotimpurilor.

Aceste concluzii evidențiază importanța absolută a măsurilor de sănătate publică necesare chiar acum pentru controlul virusului.

Autorul principal al studiului, Dr. Hassan Zaraket, de la Universitatea Americană din Beirut, Liban, avertizează că „COVID-19 este aici pentru a rămâne și va continua să producă focare pe tot parcursul anului, până când se va obține imunizarea oamenilor.

Prin urmare, oamenii trebuie să învețe să trăiască cu el și să continue să practice cele mai bune măsuri de prevenire, inclusiv purtarea măștilor, distanțarea fizică, igiena mâinilor și evitarea adunărilor”.

De asemenea, autorul colaborator, Dr. Hadi Yassine, de la Universitatea Qatar din Doha, afirmă că ar putea exista multiple valuri de COVID-19 înainte ca imunizarea efectivă să fie atinsă. Știm că multe virusuri respiratorii urmează tipare sezoniere, în special în regiunile temperate.

De exemplu, gripa și mai multe tipuri de coronavirusuri care…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica