Cel mai negru scenariu pentru viitorul omenirii: 90% șanse de colaps

0 1

Dacă umanitatea își continuă calea actuală, civilizația, așa cum o știm, se îndreaptă spre „prăbușirea ireversibilă” peste câteva decenii. Cel puțin, asta susțin unii fizicieni.

Această concluzie a apărut în urma cercetărilor publicate în revista Scientific Reports, care ne modelează viitorul pe baza ratelor actuale de defrișare și alte resurse. Cele mai sumbre proiecții din cercetare arată o șansă de 90% de colaps al umanității.

Când se va produce o catastrofă ireversibilă

Lucrarea, creată de fizicieni de la Institutul Alan Turing și Universitatea din Tarapacá, prevede că defrișarea va duce la dispariția ultimelor păduri de pe Pământ între 100 și 200 de ani. Împreună cu schimbările globale ale populației și consumul de resurse, acest lucru chiar este o veste proastă pentru umanitate.

„În mod clar, este nerealist să ne imaginăm că oamenii vor începe să fie afectați de defrișări doar atunci când ultimul copac va fi tăiat”, se arată în lucrare.

Pe de altă parte, alte studii raportează că rata globală a defrișărilor a scăzut, de fapt, în ultimii ani. Însă există o pierdere mare în păduri, în general. Iar copacii nou plantați nu pot proteja mediul la fel de bine ca pădurile vechi.

„Calculele arată că, menținând rata reală a creșterii populației și a consumului de resurse, în special a consumului forestier, ne-au mai rămas câteva decenii înainte de o prăbușire ireversibilă a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica