Cel mai mare oraș subteran te lasă cu gura căscată: cum l-au făcut în antichitate

0 4

Deși ne place să credem că ne cunoaștem foarte bine istoria și înțelegem cum funcționau lucrurile în urmă cu câteva mii de ani, unele descoperiri ne arată contrariul.

Arheologia este o ramură științifică fascinantă. Ne atrage atenția asupra unor descoperiri incredibile care fac parte din cultura unor civilizații. Multe dintre acele popoare poate nici nu mai există în ziua de azi. Deși am progresat enorm în ultimele câteva sute de ani, în continuare ne întrebăm cum a fost posibilă realizarea unor structuri dinaintea erei noastre.

În categoria misterelor greu de explicat intră și un oraș subteran descoperit în regiunea Cappadociei. Anumite bucăți din el par să fi fost realizate în urmă cu până la 5000 de ani. Locașul a fost identificat de către arheologi în apropierea cetății Nevşehir. Întregul teritoriu este popular de mult timp datorită colecției de orașe și sate subterane, dar cea mai recentă descoperire este fără precedent.

Descoperirea sa, cum se întâmplă de multe ori, s-a petrecut din greșeală. O companie de construcții a demolat 1500 de clădiri de deasupra orașului subteran, în cadrul unui proiect elaborat de renovare urbană. În mod previzibil, descoperirea arheologică a pus pe butuci orice altă inițiativă.

Fiind incredibil de mare, orășelul subteran avea o serie de încăperi cu roluri foarte bine definite, de la depozite de vin, până la bucătării, scări, pivnițe, grajduri, capele și…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica