Cel mai mare experiment pe care lumea nu îl voia se întâmplă acum

0 0

Pandemia cu care ne confruntăm este prilejul ideal pentru un experiment de care, până acum, tuturor le era teamă să-l încerce.

Este vorba despre munca de acasă, un subiect care nu e pe placul tuturor angajatorilor. Din cauza izbucnirii epidemiei de coronavirus, tot mai multe țări își trimit angajații să lucreze de acasă, în încercarea controlării răspândirii virusului. În cazul unor angajați, cum sunt profesorii, de exemplu, situația nu este una ideală. Acestora le-ar fi mai ușor să-și predea lecțiile direct în clasă, fără probleme tehnice de rezolvat.

Totuși, în alte sectoare, acest experiment, deși neașteptat, a fost foarte bine primit de angajatori. De altfel, mulți iau în considerare implementarea acestor măsuri, chiar și după ce pandemia va lua sfârșit. Într-un context mai larg, putem vorbi, despre o reformă a felului în care muncim, cel puțin din punct de vedere organizatoric.

În special în sectorul digital, lucrurile par să meargă destul de bine. „E un test pe care nu am ales să-l implementăm, dar suntem destul de mulțumiți cu el”, spune Brice Lamarque, director de vânzări la o agenție de web și branding din Hong Kong. Aici angajații au lucrat aproape toată luna martie de acasă.

„Înainte ca epidemia să se fi întâmplat, nu eram foarte dornici să lăsăm echipa noastră să lucreze de acasă, pentru că prețuim colaborarea”, spune acesta. „Dar această experiență ne-a arătat, de fapt,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica