Cel mai lung zbor de persoane a testat limitele corpului uman

0 1

Deși există zboruri foarte lungi între două puncte de pe mapamond, de cele mai multe ori, acestea vin la pachet cu escale, pentru bine pasagerilor. Există însă și excepții.

Compania aeriană Qantas a realizat un zbor experimental, cu pasageri la bord, între New York și Sydney, fără întrerupere. Acesta este cel mai lung zbor de persoane comercial efectuat până la această oră. În final, călătoria a fost de 19 ore și 16 minute.

Pentru ca zborul să fie util și din punct de vedere științific, a fost măsurată constant activitatea neuronală a piloților, nivelul de melatonină și gradul de alertă. În cazul pasagerilor, au fost testate mai multe măsuri pentru combaterea efectelor schimbării de fus orar. Lumina din cabină a fost ajustată pentru a simula tranziția de la zi la noapte, iar mesele au adaptate în concordanță cu acele referințe. Călătorii au participat la sesiuni de exerciții fizice în avion pentru a combate efectele sedentarismului prelungit.

Zborul detaliat mai sus face parte dintr-un proiect mai elaborat al celor de la Qantas intitulat Project Sunrise. Operatorul de zbor vrea să vadă efectele călătoriilor de lungă durată cu avionul asupra sănătății oamenilor. Din acest motiv, mai are organizat un zbor de la Londra la Sydney programat pentru luna noiembrie a acestui an și încă unul de la New York la Sydney care ar trebui să aibă loc în decembrie. O decizie în privința prelungirii acestei inițiative ar…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica