Cel mai interesant sculptor român, de care nu ai auzit niciodată

0 4


O serie de sculpturi fascinante ale unor figuri istorice au început să facă înconjurul internetului. Ele aparțin unui artist român și folosesc un proces de producție inovativ.

Numele său este Darius Hulea și s-a născut în România. În timp ce sculptorii tradiționali aleg un material convenațional pe care îl prelucrează cum ei pot mai bine, Hulea face altfel. În loc de piatră, lemn sau metal, el prelucrează fire metalice pentru a-și realiza creațiile.

Dintr-un punct de vedere, l-ai clasifica mai degrabă ca frezor, decât sculptor, dar creațiile sale au o precizie și o expresivitate pe care nu ai mai văzut-o ilustrată în trecut de către un frezor. În contextul în care folosește doar fire pentru a transmite un mesaj și a realiza ceva spectaculos, faptul că realizează figuri de inspirație istorică este cu atât mai spectaculos.

Inițial, pleacă de la schiță pe hârtie, dar în momentul în care vezi gândurile sale reproduse în trei dimensiuni, ți se taie respirația. Este fascinant cum poate să-i funcționeze mintea. Întregul proces este unul inovativ. El nu-și toarnă materialul într-o formă și nici nu-l finisează la freză. Aproape tot ceea face este realizat cu mâna liberă, la fel ca în cadrul de mai sus.

La bază, sunt doar niște sârme metalice, dar are un repertoriu destul de diversificat pentru a ilustra cu perfecțiunie trăsăturile personalităților pe care vrea să le recreeze în trei dimensiuni. Ca o…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica