Cel mai interesant protest împotriva violenței: de ce a topit mii de arme

0 6


După ce au fost strivite cu un buldozer, un artist a decis să topească 1527 de arme pentru a transmite un mesaj împotriva violenței și a acestor instrumente create să ia viață.

Localitatea Culiacan din Mexic este una dintre cele mai violente și nu este recomandă turiștilor. Este capitala districtului Sinaloa din Mexic și, printre mexicani, este cunoscută ca fiind locul de baștină al multor formații populare. Din păcate, de mai bine de un deceniu, nivelul crimelor și al războaielor dintre carteluri a devenit atât de ridicat, încât guvernul a ajuns să le interzică jurnaliștilor să mai scrie articole despre decesele din regiune.

Încercând să caute speranță în tot acest set de circumstanțe și să-și manifeste optimismul că, la un moment dat, lucrurile se vor schimba, un artist mexican a inițiat un proiect remarcabil. Numele său este Pedro Reyes din Mexico City. În opinia sa, ar trebui cu toții să transformăm eșecurile civilizației în ceva pozitiv.

În proiectele sale anterioare, Reyes a lucrat cu o serie de materiale considerate defecte sau inutilizabile pentru a crea ceva frumos și funcțional. Prin topire sau alte forme de remodelare, a încercat să transmită mesajul că lucrurile se pot schimba, dacă ne dorim cu adevărat.

După ce a analizat situația violenței din Mexic și mai ales din Culiacan, Reyes s-a gândit mult și bine la un proiect artistic menit să profite de armele adunate de autorități de pe străzi. În…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica