Cel mai impresionant serial Netflix este inspirat de o misiune spațială reală și foarte lungă

0 3


Serialul Away creat de Andrew Hinderaker o pune în prim plan pe Emma Green (Hilary Swank) în timp ce conduce prima misiune umană pe planeta roșie cu o echipă internațională la bordul navei Atlas.

Misiunea de trei ani o aduce pe Green la milioane și milioane de kilometri de fiica ei adolescentă și de soțul inginer al NASA, care sunt amândoi pe Pământ.

În timp ce Emma Green nu este un astronaut real și nici nu a existat încă o misiune pilotată pe Marte, Away se bazează pe o poveste adevărată: astronautul NASA Scott Kelly și expediția sa de un an la bordul Stației Spațiale Internaționale, a cărui pregătire a fost documentată într-un articol Esquire din 2014 de Chris Jones.

Kelly a doborât recordul pentru cea mai lungă misiune spațială cu călătoria sa de 340 de zile, care a avut loc în perioada 2015-2016.

A fost în spațiu pentru un experiment

Scopul misiunii lui Kelly a fost ușor diferit de cel din Away: Kelly încerca să afle mai multe despre modul în care corpul uman răspunde la perioade lungi de timp în spațiu.

El și cosmonautul rus Mihail Kornienko au plecat pe 27 martie 2015. Ambii bărbați au urmărit schimbările care se petreceau în corpul lor, timp de 340 de zile la bordul ISS.
Pentru a compara schimbările fiziologice, fratele geamăn al lui Kelly, de asemenea astronaut, a rămas la sol.

Cu toate acestea, misiunea a avut câteva probleme. O serie de nave de marfă au eșuat la lansare, ceea ce i-a determinat pe…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica