Cel mai important demers prin care Europa va controla pandemia. România încă n-are soluția

0 1

Cel mai mult s-a discutat în martie – mai despre o aplicație de monitorizare a cazurilor confirmate. Apoi, Apple și Google au oferit infrastructura pentru telefoane. Mai multe țări au făcut demersuri în acest sens. Nu și România, deși avem promisiuni.

SAP și Deutsche Telekom au anunțat recent că vor să creeze un hub cu datele despre răspândirea virusului. Abordarea ar fi similară unui sistem de roaming.

Sistemul acesta ar face posibilă înregistrarea persoanelor în timp ce călătoresc în afara țării de origine, conform Biziday. Totodată, transmite notificări în țara în care a călătorit o persoană care se dovedește ulterior infectată, după ce a părăsit țara respectivă. Se urmărește astfel și o îmbunătățire a siguranței pentru turism și călătorii.

Decizia de dezvoltare a unui astfel de sistem a fost luată deja de Comisia Europeană. SAP și Deutsche Telekom au dezvoltat aplicația națională Corona Warn App din Germania. Vor contribui pe viitor și la acest sistem.

Ce face România, dar și ce fac alte state?

Până acum nouă state membre UE (Austria, Croația, Cehia, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Letonia și Polonia) au lansat aplicații de urmărire a contactelor pe sistemele dezvoltate de Google și Apple. Separat de cele nouă, Franța și Ungaria au construit aplicații proprii, cu date stocate pe servere guvernamentale.

Până când vom avea în România așa ceva, e în lucru și aplicația Coronavirus…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica