Cel mai absurd motiv pentru care Netflix este dată în judecată

0 2

Nu este prima dată când Netflix este dată în judecată, însă e posibil ca de data aceasta să putem vorbi despre unul dintre cele mai ciudate motive.

Conan Doyle Estate Ltd (CDE), companie formată din opt rude ale celebrului autor Sir Arthur Conan Doyle și agentul literarJon Lellenberg, au dat în judecată platforma de streaming pentru un nou titlu care urmează să apară. Este vorba despre Enola Holmes, un film de mister care se bazează pe seria de cărți cu același nume de Nancy Springer, în care acțiunea se concentrează în jurul unui personaj cu totul nou, sora adolescentă a detectivului Sherlock Holmes, din seria de cărți scrisă de Sir Arthur Conan Doyle.

CDE acuză platforma să l-ar fi portetrizat pe Sherlock Holmes în nou său film ca fiind prea sensibil, în total dezacord cu felul în care autorul și-ar fi imaginat, de fapt, personajul.

Detaliile din 10 dintre scrierile lui Conan Doyle sunt deținute de CDE. În consecință, urmașii scriitorului susțin că acele cărți scrise Springer și, prin extensie, adaptarea Netflix, folosesc elemente cheie din aceste povești. Sunt date în judecată atât platforma de streaming, autoarea Nancy Springer, editura Penguin Random House și compania de producție a filmului, pentru daune financiare nespecifiate.

Pe scurt, în cazul în care creatorii filmului vor ca personajul Sherlock Holmesc să-și exprime emoțiile în film, aceștia vor trebui să plătească. Plângerea susține că, în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica